Drugi Međunarodni folklorni festival "KUD HŽ i prijatelji"
9 SVI 2015
Međunarodni festival
  • Varaždin
  • 09.05.2015.

Lokacija događaja


Drugi Međunarodni folklorni festival "KUD HŽ i prijatelji"

Već drugu godinu za redom na varaždinskom Korzu u subotu, 9.svibnja, održan je 2. međunarodni Folklorni festival "KUD HŽ i prijatelji" u organizaciji varaždinskog KUD-a Hrvatskih željeznica.

Bio je to folklorni spektakl koji je okupio 200-tinjak sudionika iz Hrvatske, točnije Osijeka i Varaždina te susjednih zemalja - Mađarske, BiH i Slovenije.

Prije samog početka festivala Josip Hehet, predsjednik Gradskog vijeća grada Varaždina, ugostio je predstavnike i sudionike 2. Međunarodnog folklornog festivala.

"Ovaj folklorni spektakl veliki je doprinos kandidaturi Varaždina za EPK. Želim vam svima da se ugodno osjećate u našem gradu", poručio je Hehet te prigodno uručio poklone svim sudionicima.

Gosti su se zatim upisali u Gradsku knjigu i požurili na mimohod kojim je počeo program festival, nakon čega su folkloraši svoje koreografije u cijelosti pokazali na Korzu gdje je bila smještena glavna pozornica.

Sunčano i toplo prijepodne izmamilo je brojne građane da prošeću gradom, a usput su uživali u bogatom folkloraškom programu.

Cilj manifestacije bio je predstaviti običaje, druženja i djelovanja na kulturnom i društvenom području te pokazati narodne običaje susjednih zemalja.

Kako je to izgledalo u subotu pogledajte u priloženoj fotogaleriji.