Folklorna razglednica
26 RUJ 2015
Folklorna razglednica
  • Sračinec
  • 26.09.2015.

Lokacija događaja


Folklorna razglednica

Plesovima Posavine potpisali se na Folklornu razglednicu Hrvatske i obilježili „Dane Miholja“ u Sračincu

Tradicionalna manifestacija "Dani Miholja" ove je godine trajala deset dana - od nedjelje 20. rujna pa sve do utorka 29. rujna kada se i slavio Dan Općine Sračinec i blagdan zaštitnika župe Sračinec sv. Mihaela arkanđela...

Mnogobrojna kulturna, sportska, duhovna, politička i zabavna događanja u Općini Sračinec bili su prilika da svatko pronađe nešto što ga zanima i privlači. Tako je u srijedu 23. rujna u 19 sati u Domu kulture u Sračincu bila održana promocija zbirke pjesama "Srakarski spominek" Snežane Liber.

Idući dan, u četvrtak, na istom se mjestu održavao Dječji dan gdje su se predstavila djeca iz dječjeg vrtića Bambi Sračinec i Osnovne škole Sračinec.

Možda i najatraktivniji događaj već je tradicionalno velika povorka folklornih društava od Osnovne škole do Doma kulture koja se i ove godine održala u subotu, 26. rujna s početkom u 17 sati. Nakon čega je uslijedila velika smotra folklora pod nazivom "Folklorna razglednica" s domaćim folklorašima i mnogobrojnim gostima, a jedni od njih bili su svakako i naši "Željezničari".