Cjelovečernji koncert "Punom parom naprijed"
18 SVI 2013
Punom parom naprijed
  • Varaždin
  • 18.05.2012.
Pregled fotografija

Lokacija događaja


Cjelovečernji koncert "Punom parom naprijed"

U subotu 18. svibnja prvi put u HNK Varaždin održat će se cjelovečernji koncert "Punom parom naprijed", a izvest će ga članovi KUD-a Hrvatske željeznice, koji u Varaždinu djeluju još od 1931.

Riječ je o koncertu na kojem će nastupiti svi postavi, odnosno podmladak, srednji i prvi postav, a prikazat će niz koreografija koje zapravo povezuju čitavu Hrvatsku, u foklornom smislu – kroz ples i glazbu.

Koncertom se želi prikazati bogat glazbeno-plesni opus ovog društva, koje se unatoč poteškoćama pokušava pozicionirati i opstati, s obzirom na to da je egzistencija KUD-ova u Varaždinu sve ugroženija. KUD HŽ-a koncertom „Punom parom naprijed“ također želi svojim sugrađanima pokazati i premijerne izvedbe plesova, koje članovi već mjesecima vježbaju pod vodstvom Nenada Breke. Uz glazbu i ples, posjetitelji će imati prilike vidjeti i autentične nošnje (KUD HŽ-a inače ima najveću arhivu nošnji).

Želja organizatora je pokazati kako se trudom, radom i upornošću može opstati, a ciljevi su – od ulaznica po simboličnoj cijeni od 30 kn (dostupne su na blagajni HNK i u hotelu Varaždin) osigurati sredstva za daljnji opstanak KUD-a te zainteresirati i privući mlađe generacije da pristupe KUD-u HŽ-a.

U stankama će okupljeni moći uživati u glazbi tamburaškog sastava Bilikum, čiji su članovi ujedno i članovi KUD-a HŽ-a.
Potporu događaju, uz suorganizaciju, iskazali su Grad Varaždin i HNK Varaždin.