Dragi prijatelji,
kroz ovu obavijest i nekoliko slika htjeli smo podijeliti sa Vama sav uloženi trud, volju i ljubav prema KUD-u Hž od strane samih članova folklorno tamburaške sekcije Društva.

KUD Hž cijeli svoj vijek provodi u prostorijama Doma željezničara, zgrade koja je nažalost zapuštena, neodržavana i oronula . Kako folkloraši i tamburaši KUD-a Hž nisu htjeli dozvoliti da im prostorije propadaju sve više i više iz dana u dan uzeli su stvari u svoje ruke, zasukali rukave te isključivo svojim zalaganjem, izdvajanjem svog slobodnog vremena ali i vlastitim financijskim sredstvima uz pomoć raznih donatora prionuli na posao i kroz mnogo radnih akcija doveli do današnjeg izgleda same zgrade, kako unutrašnjost tako i izvana zajedno sa okolišem. Bilo je tu čišćenja, farbanja zidova, fasade, lakiranja parketa, struganja, metenja, sadnje, penjanja na krov i još mnogočega, no da ne duljimo, pogledajte slike te izgled svega prije i poslije vrijednih radnih akcija naših folkloraša i tamburaša koji su sve to obavljali sa osmijehom na licu, te im se ovim putem od srca zahvaljujemo na svakoj minuti koju su izdvojili i na svakoj kapi znoja koju su prolili kako bismo danas imali ugodniji ambijent u kojem svaki dan plešemo, sviramo, učimo bitne vrijednosti u životu i građanski odgoj koji nam je dio svake akcije, a najbitnije od svega je da se pri tom i zabavljamo.

PORUKA PRIČE: sve se može ako se hoće , uz nikakve uvjete, kad te nitko ne podržava , a trebali bi se svi malo zapitat za našu kulturu i brigu o općem dobru... Ova naša zgrada je savršeno mjesto za događanja, od izložbi, seminara, radionica, javnih tribina, koncerata od folklornih do rokerskih, od sportskih, pjevačkih pa sve do kreativnih aktivnosti. Izvana možda ne izgleda kao nešto za što se netko želi brinuti i boriti, ali kao što se i sve ono što je najbolje ne vidi iz vana tako je i to...

"Čovjek samo srcem dobro vidi. Ono bitno očima je nevidljivo" - Mali princ.

Nama je ta zgrada prirasla srcu, prepuni smo prekrasnih uspomena i volimo se brinuti o njoj :)

Događaji

05 OŽU 2016
Pri treh bratih

Ormož

Detalji
26 PRO 2015
Djed Božićnjak

Varaždin

Detalji
06 PRO 2015
Sveti Nikola

Varaždin

Detalji
23 STU 2015
Promocija knjiga

Vukovar

Detalji