Željezničari predstavljali Varaždin na festivalu folklora u Mađarskoj
05 RUJ 2015
21. Berbeni festival
  • Harkanj, Mađarska
  • 05.09.2015.

Lokacija događaja


Željezničari predstavljali Varaždin na festivalu folklora u Mađarskoj

Kulturno umjetničko društvo Hrvatskih željeznica Varaždin prošli vikend otputovalo je put susjedne Mađarske gdje su članovi folklorno tamburaške sekcije svojim nastupom uveličali 21. Berbeni festival u gradu Harkanju.

Festival je to s dugogodišnjom tradicijom u organizaciji turističke zajednice grada Harkanja na kojemu je ovoga puta nastupilo pregršt društava iz Hrvatske, ali isto tako i hrvatskih društava iz Mađarske što mnogo govori o želji naših susjeda za očuvanjem hrvatske tradicijske kulture i narodnih običaja hrvata i van granica Lijepe naše.

Bio je to ugodan vikend za Željezničare koji su upravo ovim putovanjem na neki način i nagrađeni za sav svoj trud te su tako mogli, prvog dana svog putovanja, uživati u razgledavanju etno sela i mnogih životinja koje obitavaju na jednom ranču dok su sljedećeg jutra opuštali mišiće uz kupanje u termalnim toplicama  Harkanj i pripremali se za svoj  nastup i mimohod ulicama grada.

Iako su se Željezničari vratili kasno u nedjeljnu noć nije bilo previše vremena za opuštanje i odmor jer ih već ovog vikenda čeka sljedeći nastup pa će tako, već tradicionalno u suradnji sa udrugom za očuvanje tradicijske kulturne baštine Kučana i Zbelave "Hajdina", nastupiti na IV. Danima hajdine u Kučan Marofu sa svojim pomlatkom i nešto starijim njihovim kolegama.