Građanska akcija KUD HŽ MOJ KVART
15 KOL 2015
Moj kvart
  • Varaždin
  • 15.08.2015.

Lokacija događaja


Građanska akcija KUD HŽ MOJ KVART

U sklopu građanske akcije „Naš doprinos zajednici“, Kulturno umjetničko društvo Hrvatskih željeznica u suradnji sa udrugom Era slobodnih ruku održava akciju pod imenom KUD HŽ MOJ KVART te Vas ovim putem pozivamo na zajedničko druženje u Vašem i našem kvartu.

Bilo bi nam iznimno drago da nam se priključite u subotu 15.08.2015. od 10 sati ujutro na dobro poznatoj lokaciji, točnije ispred bivšeg Doma željezničara, tj. sadašnjeg Centra za mlade grada Varaždina, VAKUum te da zajedno uživamo u prekrasno ispunjenom danu uz razne radionice i da se još jednom uvjerite kakav potencijal postoji u vašoj neposrednoj blizini zahvaljujući aktivnom angažmanu mladih ljudi koji djeluju unutar udruga samog Centra. Biti će tu radionice raznih tipova, pa 'ko voli nek' izvoli ;) … Sam program akcije biti će tematski povezan uz održivu gradnju, odnosno radionice kojima ćemo građane bolje upoznati s pojmovima i metodama održive gradnje, ponovne uporabe i reciklaže. Problem otpada izražen je i medijski popraćen na varaždinskom području te će se setom radionica za mlade obitelji s djecom i ostale susjede pokazati građanima kako dio otpada mogu ponovo upotrijebiti, koristiti prirodne materijale, uštedjeti i pritom razmjenjivati iskustva i znanja sa svojim susjedima uz ugodno druženje pa ćemo tako izrađivati namještaj od paleta, sjedeće taburee od plastičnih boca, podići ćemo indijanski šator i sl... Naši dragi prijatelji iz VANIME priuštit će nam i kino na otvorenom te prikazati jedan zanimljiv i zabavan film, a očekuje nas tu i još mnoštvo toga :)

U samu akciju uključio se i Savjet mladih grada Varaždina koji su i pokrenuli cijeli postupak oko današnjeg CZM-a VAKUum. Dake, vidimo se u subotu 15.08.2015. od 10 sati na druženju u „MOM i TVOM KVARTU“ - Vaš KUD Hž

Ova građanska akcija provedena je zahvaljujući financijskoj podršci Regionalne zaklade za lokalni razvoj „Zamah“ u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.