TAMBURAŠKA SEKCIJA

KUD HRVATSKIH ŽELJEZNICA VARAŽDIN

UTEMELJENA

1949. godine

Zvucima tambure, tamburaška sekcija KUD-a vjerno prati folkloraše u svim izvedbama bogatog repertoara koreografiranog folklora.

TAMBURAŠKA SEKCIJA

Kao i u slučaju folklorne sekcije, i tamburaška sekcija KUD-a Hrvatskih željeznica može se pohvaliti generacijama tamburaša koji su svoju vještinu sviranja naučili i vježbali upravo u ovom društvu.

Zvucima tambure, tamburaška sekcija KUD-a vjerno prati folkloraše u svim izvedbama bogatog repertoara koreografiranog folklora, a posebno se njeguju i izvode pjesme i plesovi sjeverne Hrvatske (Prigorje, Zagorje, Podravina i Međimurje). Osim toga, tamburaši prate i koreografije posavskog, slavonskog i baranjskog folklora, Bunjevačkih Hrvata te Igre iz Banata.

tamburaska-sekcija-2-kudhzvz

Tamburaška sekcija KUD HŽ Varaždin

Tamburaška sekcija, zajedno s folklornom sekcijom, redovito sudjeluje na svim značajnijim kulturnim manifestacijama tijekom godine u gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji. U svojoj bogatoj povijesti nastupa i gostuje po cijeloj Hrvatskoj te mnogim europskim gradovima i svjetskim festivalima folklora gdje redovita osvaja priznanja i nagrade (Velika Britanija, Španjolska, Češka, Francuska, Austrija, Švedska, Norveška, Turska, Italija, Slovačka, Mađarska,…)

Danas tamburaška sekcija broji desetak aktivnih tamburaša i violinisticu, koji se sastaju na probama dva puta tjedno.

Voditelj tamburaške sekcije je Nikola Priher.

tamburaska-sekcija-3-kudhzvz

Tamburaška sekcija KUD HŽ Varaždin

Tamburaška sekcija KUD HŽ Varaždin

UPIS NOVIH ČLANOVA

KUD HŽ Varaždin poziva te da nam se pridružiš i da postaneš naš član - sigurni smo da će ti biti ugodno i zabavno! Ne postoje dobna niti bilo koja druga ograničenja - pridruži nam se u folklornoj ili tamburaškoj sekciji, ili u puhačkom orkestru. Naučit ćeš puno novoga i s nama proputovati Hrvatsku i Europu.

Kontakt mobiteli:

+385 99 448 5702 – Biljana / predsjednica
+385 98 178 9745 – Kristijan / folklorna sekcija
+385 95 391 7063 – Nikola / tamburaška sekcija
+385 99 411 7350 – Marko / puhački orkestar